5 dl dinkelcapelli150 gram marinerad fast tofu
2 msk rapsolja
1 msk japansk soja
2 msk tomatpuré
1 stor rödlök
1 stor röd paprika
1 burk krossade tomater (ca 450 gram)
3 vitlöksklyftor
1 tsk råsocker
1 dl hackad bladpersilja
eventuellt ½ dl rött vin
salt och svartpeppar
Koka upp vatten till pastan. Hetta upp olja i en stekpanna. Fräs tomatpurén en stund under omrörning. Smula ner tofun och tillsätt sojan. Vänd runt någon minut. Tillsätt rödlöken och paprikan skurna i stora klyftor. Låt fräsa i oljan en stund innan krossade tomater, pressad vitlök och hackad persilja hälls ner. Tillsätt eventuellt lite rött vin för lite djupare smak. Sänk värmen och låt puttra i cirka 15 minuter eller tills pastan kokat klart. Servera gärna med stora gröna oliver.
Jag skulle vilja se en riktigt blå maträtt framöver. Fast Reinfeldt äter ju bara falukorv. hehe.
SvaraRaderaHej vilken härlig sida...tänk vad mycket bra man kan hitta när man "klickar runt" i blindo ; )
SvaraRadera/Janne
Olivia: Blå mat, ska bli! Nähä, lite mer varierad kost har nog herr rikskanslern. Har hört att han även äter upp sina svartavlönade hembiträden om de blir för besvärliga...
SvaraRaderaJanne: Kul att du har hittat oss! Välkommen hit!