1 fänkålsstånd1 apelsin
1 rött äpple
1 rödlök
ca 20 Kalamataoliver
Vinegrette:
3 ½ msk raps- och linolja
1 ½ msk äppelcidervinäger
1 msk vit balsamvinäger
1 krm kanel
1 krm ingefära
½ tsk anisfrön
salt
Skölj och ansa fänkålsståndet, men spara vipporna. Halvera fänkålen och skär den i tunna skivor. Gör likadant med rödlök och äpple. Skär av toppen och botten på apelsinen och skala den. Skär bort det vita och skär den därefter i skivor. Varva rödlök, fänkål, apelsin och oliver i en skål. Blanda olja, äppelcider- och balsamvinäger. Tillsätt kanel, ingefära och anisfrön och blanda väl. Smaka av med lite salt. Ringla vinegretten över salladen och blanda runt. Dekorera med fänkålsvipporna.
Ibland vill jag ta mina små grisar under armarna och flytta in hos er.
SvaraRaderaFido: Tok där, ni bor ju hos oss redan. I våra hjärtan. ;)
SvaraRadera