måndag, oktober 13

Pistagekakor med gröna russin

Det här är fruktansvärt goda kakor som går snabbt att göra och är svåra att misslyckas med. Receptet ger cirka 15 stycken. Håll till godo med hemligheten bakom Veganbidragets lyckade kakkalas!

100 gram vegetabiliskt margarin
1 dl råsocker
1 dl siktat dinkelmjöl
1 dl skalade pistagenötter
½ dl gröna russin
½ dl fiberhavregryn
½ tsk bikarbonat

Sätt ugnen på 150 grader. Låt margarinet bli rumsvarmt. Hacka pistagenötterna och russinen grovt. Blanda ihop alla ingredienserna till en deg som går att rulla. Forma cirka 15 bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta till kakbollarna något. Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter. Låt kakorna svalna innan de flyttas över till ett fat eller en burk. Avnjut med kall växtmjölk eller ekologiskt och rättvist grönt te!

Inga kommentarer: