
1 ½ dl vispgrädde (Go green)
½ dl florsocker
2 msk rosenvatten
½ kuvert saffran (¼ gram)
1 tsk kardemummakärnor
¾ dl sötmandlar
¾ dl skalade osaltade pistagenötter
Låt sojayoghurten rinna av i ett kaffefilter några timmar, eller ännu hellre över natten. Avrunnen blir det cirka 1 ½ dl kvar. Hacka mandlar och pistagenötter ganska grovt. Stöt saffran tillsammans med kardemummakärnor i en mortel. Häll i rosenvattnet och rör runt så saffranet löser sig. Häll grädden i en bunke och tillsätt florsocker. Vispa till ganska hård konsistens. Vänd ner yoghurten, de hackade nötterna och det kryddade rosenvattnet. Blanda alltsammans väl och lägg upp i fina glas eller serveringsskålar. Låt stå någon timme i kylskåpet före servering. Garnera med grovhackade pistagenötter... och låt dig svepas iväg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar