
2 morötter
½ zucchini
1 stor gul lök
100 gram sockerärter
3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 tsk maizena
5 tunna salladslökar
3 dl vatten
Sötsur sås:
1 ½ msk pressad citron
1 ½ msk tamari
3 msk vatten
½ röd chili
1 tsk hackad färsk ingefära
1 msk råsocker
havssalt
Hacka chili och ingefära. Blanda det med övriga ingredienser till den sötsura såsen. Dela tzayen i mindre bitar. Skala och skiva morötterna gör likadant med vitlöksklyftorna. Skär zucchinin i halvmånar och löken i klyftor. Skölj sockerärterna. Hetta upp olja i en wok. Lägg i lök och vitlök och svinga runt ett par minuter. Lägg därefter i tur och ordning i tzay, morötter, zucchini och sockerärter. Häll över såsen och vänd runt allting några minuter. Spä i omgångar med vatten och koka under lock knappt 10 minuter tills grönsakerna är mjuka men ändå har ett bra tuggmotstånd. Mot slutet pudras maizenan över för att reda av chop sueyen. Skär salladslöken fint och strö över. Servera med ris eller nudlar. Gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar