25 gram jäst
2 ½ dl sojamjölk
2 ½ dl vatten
1 tsk salt
1 krm råsocker
2 tsk fänkålsfrön, mortlade
1 dl solroskärnor
1 dl krossat linfrö
2 dl nakenhavreflingor
ca 6 dl grahamsmjöl
ca 6 dl siktat dinkelmjöl
1 msk oskalade sesamfrön
1 msk svarta sesamfrön
Smula ner jästen i en stor bunke. Tillsätt mjölk och vatten som håller kroppstemperatur. Tillsätt salt och socker, mortlade fänkålsfrön, solroskärnor, linfrö och nakenhavre. Rör ihop ordentligt innan mjölet tillsättes lite i taget och knåda därefter till en jämn deg, som känns lite tungjobbad. Jäs degen 40 minuter under bakduk. Efter det knådas degen några minuter och formas till två runda bröd. Skär skåror i dem med vass kniv. Låt jäsa ytterligare 30 minuter. Under tiden så sätt ugnen på 200 grader och blanda sesamfröna. Pensla bröden med vatten och strö över fröna. Grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Njut gärna brödet varmt med en god olja på.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar