150 gram fast tofu, smulad
3 msk finhackad gul lök
2 vitlöksklyftor, pressade
1 ½ kapsyl rökararom
1 ½ msk grovkornig sötstark senap
1 msk tomatpuré
1 msk ketchup
1 msk soja
1 msk kallpressad rapsolja
1 krm muskot
1,5 krm kanel
10-15 kryddnejlikor, mortlade
1 krm fänkålsfrön, mortlade
1 krm oregano
1 krm timjan
1 krm rosmarin, mortlad
1 knivsudd cayennepeppar
1 dl vatten
2 msk bjäst
3 msk sojamjöl
2 dl vetegluten
salt och svartpeppar
Sätt ugnen på 175 grader. Torka tofun torr med lite hushållspapper och smula ner den i en bunke. Hacka löken superfint och blanda ner. Pressa i vitlöksklyftor och blanda i rökararom, senap, tomatpuré, ketchup, soja, olja och kryddor. Blanda väl. Tillsätt bjästen och sojamjölet och varva ner vattnet och glutenmjöl i omgångar. Smaka av med salt och svartpeppar. Knåda några minuter till en fast deg. Dela degen i tio delar och forma till korvar. Rulla in i aluminiumfolie eller bakplåtspapper och vrid till ändarna på foliet/pappret ordentligt. Placera på en plåt och baka i mitten av ugnen i 35-40 minuter. Funkar utmärkt att äta som de är, eller förvara i kylskåp/frys och steka vid ett senare tillfälle.
2 kommentarer:
oh my! värsta grejen! måste testas snarast, helst innan jul.
Kooorv! Har bara testat hemgjord seitankorv men tofukorv måste ju äga.
Skicka en kommentar