måndag, oktober 27

Julkryddade Tofu Dogs

Knappt två månader kvar till jul och köket doftar av kanel, kryddnejlika... och korv, naturligtvis vegansk sådan. Att göra egen korv utan död är jättenkelt. Här ett bidrag till en godare högtidsstund, för alla.

150 gram fast tofu, smulad
3 msk finhackad gul lök
2 vitlöksklyftor, pressade
1 ½ kapsyl rökararom
1 ½ msk grovkornig sötstark senap
1 msk tomatpuré
1 msk ketchup
1 msk soja
1 msk kallpressad rapsolja
1 krm muskot
1,5 krm kanel
10-15 kryddnejlikor, mortlade
1 krm fänkålsfrön, mortlade
1 krm oregano
1 krm timjan
1 krm rosmarin, mortlad
1 knivsudd cayennepeppar
1 dl vatten
2 msk bjäst
3 msk sojamjöl
2 dl vetegluten
salt och svartpeppar


Sätt ugnen på 175 grader. Torka tofun torr med lite hushållspapper och smula ner den i en bunke. Hacka löken superfint och blanda ner. Pressa i vitlöksklyftor och blanda i rökararom, senap, tomatpuré, ketchup, soja, olja och kryddor. Blanda väl. Tillsätt bjästen och sojamjölet och varva ner vattnet och glutenmjöl i omgångar. Smaka av med salt och svartpeppar. Knåda några minuter till en fast deg. Dela degen i tio delar och forma till korvar. Rulla in i aluminiumfolie eller bakplåtspapper och vrid till ändarna på foliet/pappret ordentligt. Placera på en plåt och baka i mitten av ugnen i 35-40 minuter. Funkar utmärkt att äta som de är, eller förvara i kylskåp/frys och steka vid ett senare tillfälle.

2 kommentarer:

Anonym sa...

oh my! värsta grejen! måste testas snarast, helst innan jul.

Olivia sa...

Kooorv! Har bara testat hemgjord seitankorv men tofukorv måste ju äga.