måndag, november 3

20 minuter senare: knäckig äppelpaj med kokos

Härmed presenterar vi stolt snabbaste pajen i stan. 20 minuter efter att du skrider till verket har du en ljuvligt doftande och välsmakande paj som tar vara på en bit av den svenska höstvintern.

3-4 syrliga äpplen, gärna Aroma
125 gram vegetabiliskt margarin
2 dl fiberhavregryn
1 dl siktat dinkelmjöl
1 dl kokosflingor

1 dl råsocker
1 tsk vaniljsocker
1-2 tsk kanel eller kardemumma

Sätt ugnen på 225 grader. Kärna ur och klyfta äpplena. Lägg dem i en smord pajform. Pudra över kanel/kardemumma och lite av sockret. Smält margarinet och rör ner de torra ingredienserna. Bred ut smeten över äpplena och platta till. Grädda pajen i mitten av ugnen cirka 15 minuter. Servera gärna med vaniljsås eller glass.

2 kommentarer:

VeganAmanda sa...

Tack så jättemycket! Ni har en skitbra blogg. Hoppas att det är okej att jag länkar:)

Veganbidraget sa...

Klart det är ok! Vi gillar din också och har lagt till den i "bidragssamhället". ;)