
450 gram fryst spenat
150 gram fast tofu
2 msk vegetabiliskt margarin
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk råsocker
1 krm muskot
2 dl kikärtsmjöl
3 dl vatten
1 msk agar agar-flingor
1-2 msk hackad basilika
salt och svartpeppar
Sätt ugnen på 200 grader. Tina smördegsplattorna och kavla ut dem. Fäst ihop kanterna på plattorna med hjälp av lite vatten. Klä en låg pajform med degen och tryck ut i ett jämnt lager. Förgrädda i ugnen i cirka 5 minuter. Ta ut och låt svalna något. Tina spenaten i en kastrull ihop med margarinet. Hacka löken och smula sönder tofun. Vänd ner i spenaten. Pressa i vitlöksklyftor och tillsätt råsocker, muskot, salt och peppar. Vispa ut kikärtsmjölet i 2 dl av vattnet. Smält agar agar i 1 dl vatten i en kastrull. Blanda ner i kikärtsstanningen. Tillsätt basilika och smaka av med salt och peppar. Bred ut spenat/tofu-röran i pajskalet. Häll över stanningen. Grädda pajen i cirka 30 minuter i mitten av ugnen.
1 kommentar:
Vad många smarriga maträtter och kakor ni lägger ut. Jag äter ofta tofu,men har inte prövat tofu i paj.
Skicka en kommentar