måndag, november 10

Starka ingefärskakor med en hint av citron

Man ska hålla vad man lovar. Har Veganbidraget sagt ingefärskakor så blir det ingefärskakor. Det här receptet resulterar i tolv-femton kakor som är skönt frasiga på ytan och lite sega i mitten. Citronen balanserar den rejäla dosen ingefära fint. Ät dem med en stor kopp rooiboste och du motar alla novemberförkylningar i grind, eller krossa dem och strö på den här salladen.

100 gram vegetabiliskt margarin
1 dl råsocker
1 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl havregryn
1 msk mald ingefära
1 ½ msk citronolja
½ tsk bikarbonat

Dra på ugnen på 150 grader. Låt margarinet bli lite rumsvarmt. Blanda alla ingredienserna i en skål och jobba ihop till en deg som går att rulla. Skär cirka 12-15 skivor av degen och rulla till bollar. Lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper och platta till något. Grädda i mitten av ugnen cirka 17-20 minuter. Låt kakorna svalna ordentligt innan de flyttas från plåten.

Inga kommentarer: