söndag, november 9

20 minuter senare: frukt- och bärsallad med ingefära och vanilj

Syrligt, sött, starkt. Mjukt, krispigt, kallt. Så kan man beskriva sensationerna i munnen när man äter den här salladen som man slänger ihop snabbare än rikskansler Reinfeldt packar ihop sitt kontor 2010. De ekologiska ingefärskakorna från Urtekram hittade Veganbidraget i Köpenhamn och de är kanske inte helt enkla att hitta här i Moderatland. Därför utlovas ett egenkomponerat recept så snart det bara experimenterats fram. Starka är kakorna och hittar du dem inte så använd till exempel Icas I love Eco-havrekakor och adda rejält med mald torkad ingefära, om du inte bakar själv förstås. De frukter och bär som vi valt till salladen kan naturligtvis bytas ut mot andra, men det ska sägas att kombinationen blev jäklaranamma god.

2 röda äpplen
1 blodgrape
150 gram frysta hallon
200 gram frysta jordgubbar
200 gram gröna vindruvor
75 gram sötmandlar
2 dl vispgrädde (Go green)
1 rågad tsk vaniljsocker
3-4 ingefärskakor


Tina hallon och jordgubbar och låt rinna av i en sil. Kärna ur äpplen och skär i mindre bitar. Dela druvorna på mitten och ta ut eventuella kärnor. Filea grapefrukten och dela klyftorna på mitten. Hacka mandlarna grovt. Blanda alla ingredienser i en stor skål. Vispa grädden hårt tillsammans med vaniljsockret och krossa kakorna lite lätt. Servara salladen med grädden och strö över kakkrosset. Drick gärna superstarkt kaffe från grymma zapatistkollektivet Mut Vitz till.

Inga kommentarer: