onsdag, november 19

Kanelkakor med rostad hirs och apelsin

En ny intressant, ekologisk produkt fann sin väg till vårt skafferi. Den dög inget vidare till gröt. Men till kakor och bröd funkar den fantastiskt. Havre & Quinoa heter produkten som innehåller gryn från de båda näringsrika grödorna. De här kakorna blir riktigt spröda, kryddiga och trevliga, med en liten bränd ton från den rostade hirsen. Trevlig fikastund önskar Veganbidraget!

100 gram vegetabiliskt margarin
½ dl hirsflingor
1 dl quinoa- och havregryn
1 dl råsocker
1-2 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker

saften från ½ apelsin
2 dl siktat dinkelmjöl
½ tsk bakpulver


Sätt ugnen på 150 grader. Rosta hirsflingorna lätt i en torr panna tills de fått lite färg. Blanda rumsvarmt margarin med hirsflingor, quinoa & havre, råsocker, kanel och vaniljsocker. Pressa apelsinen och tillsätt saften. Blanda ihop mjöl och bakpulver och vänd ner även det. Arbeta ihop till en fast deg. Forma runda kakor på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda dem i mitten av ugnen cirka 20 minuter. Låt svalna inna kakorna lyfts över från plåten.

Inga kommentarer: