fredag, november 21

Mintchokladmuffins för Malevitj

I veckan firade Veganbidraget att det var precis fem år sedan en av dess älskade familjemedlemmar flyttade in. Första natten hittade han - den nya - vår kakburk och satte, trots sin ringa storlek, i sig två stora chokladmuffins. Med åren har inte hans kaksmak minskat, dock sofistikerats. Om ni har problem med att baka perfekta muffins, då har ni receptet framför ögona. Har ni en rysk finsmakare i bekantskapskretsen, då är er lycka gjord. Herr K.M det här är för Dig!

2 no-egg
2 dl råsocker
1 tsk vaniljsocker
50 gram vegetabiliskt margarin
½ dl sojamjölk
1 dl sojayoghurt
3 dl siktat dinkelmjöl
1 ½ tsk bakpulver
50 gram mintchoklad (Divine)
1 msk kakao

Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ihop no-egg, socker och vaniljsocker ordentligt. Smält margarinet, blanda ner sojamjölk och sojayoghurt och rör ner i sockerblandningen. Sätt en kastrull på spisen, i med en skvätt sojamjölk, chokladen och kakaon. Rör ihop till en smet på låg värme. Därefter rörs chokladblandningen ner i den andra smeten. Blanda bakpulver och mjöl och rör ner i den blöta smeten. Häll ner i cirka 12 muffinsformar och grädda dem i mitten av ugnen cirka 10-12 minuter. Kanon!

Inga kommentarer: