
10 stora champinjoner
1 rödlök
200 gram veggo-kyckling
25-30 svarta kalamataoliver
2 tsk dragon
1 tsk timjan
½ dl vitt vin
1 ½ dl havregrädde
20 gram vegetabiliskt margarin
salt + svartpeppar
Ostsås
20 gram vegetabiliskt margarin
1 msk vetemjöl
3 dl sojamjölk
2 skivor vegansk cheddar
2 tsk bjäst
1-2 tsk örtsalt
svartpeppar
Förkoka cannellonin enligt anvisning på paketet. Tina veggo-kyckling och dela i mindre bitar. Sätt ugnen på 200 grader. Kärna ur oliverna och hacka dem grovt. Skala och hacka rödlöken. Skär champinjonerna i kvartar eller åttondelar och vätska ur dem i en het panna utan fett i cirka 5 minter. Lägg i margarinet, löken och veggo-kycklingbitarna. Låt fräsa ihop tills det fått färg. Tillsätt oliver, dragon, timjan, vitvin och grädde. Smaka av med salt och peppar. Låt puttra ihop på rätt låg värme cirka 5-10 minuter. Gör under tiden ostsåsen. Smält margarinet i en kastrull. Pudra över mjölet. Tillsätt mjölken i omgångar till en slät sås. Låt koka ihop 5 minuter till det tjocknat ordentligt. Tillsätt vegancheddar, bjäst och örtsalt. Ta ett par varv med pepparkvarnen. Fyll cannellonin med svamp/oliv/veggokyckling-röran. Lägg dem i en ugnsfast form och bred ett jämnt lager ostsås över dem. Baka i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Servera med en fräsch sallad som du ringlar balsamvinäger och olivolja över.
4 kommentarer:
Mycket trevlig blogg!
Måste bara säga att denna cannellonirätt låter sjukligt god :)
Åh. Inte ägg i cannelloni?! Wow. Måste laga, måste äta...
Sanna: Tack för värmande ord! Och för att du hittat hit. Vi är glada att få ha dig som gäst! :)
Olivia: Äkta cannelloni görs på durumvete utan lidande. Till exempel går det att hitta Barillas cannelloni i de flesta svenska matbutiker. Så det är bara att köra på! ;)
Nicemajs! Något kul händer varje dag alltså ;)
Skicka en kommentar