tisdag, januari 13

Kokoscurry med äpple, kål och svarta risnudlar

Det är skönt med mat med rejält sting i såhär i snortider som dessa. Det är bara att frossa i chili, vitlök och ingefära. Kombinerat med c-vitaminer i kål och äpplen blir den här rätten ypperlig januarimat. Sedan tar Veganbidraget självfallet varje tillfälle i akt att få en ursäkt att plocka fram sin käraste wokpanna inköpt för blott 70 riksdaler. Ett riktigt fynd som befrämjar trollerilust i köket. Simsalabim - här har ni en kokoscurry för två!

5 salladslökar
2 cm färsk ingefära
½ röd chili
1 stjälk citrongräs
3 vitlöksklyftor
½ tsk röd currypasta
1 tsk tamari
3 msk rapsolja
2 ½ dl kokosmjölk
1 klyfta rödkål (ca 150 gram)
¼ blomkålshuvud
2 röda äpplen
1 grön paprika
1 handfull osaltade cashewnötter
80-100 gram svarta risnudlar


Koka upp vatten. Under tiden skär du salladslöken i 1-2 cm stora bitar, finhackar chili, skär ingefära och vitlök i flortunna skivor och citrongräset i korta, tunna strimlor. Strimla även rödkål (spar lite till servering) och paprika. Ta ut små fina buketter ur blomkålen och kärna ur och klyfta äpplena i tunna klyftor. När vattnet kokar läggs nudlarna i och får koka i cirka 4-5 minuter. Låt dem därefter rinna av ordentligt. Hetta under tiden upp olja i en wok. Lägg i currypasta, chili, vitlök, ingefära och citrongräs. Strax därefter salladslök, paprika och cashewnötter. Woka i ett par minuter. Tillsätt sedan soja och kokosmjölk. Blanda runt och lägg ner kål och äpplen och låt koka med i curryn i några minuter. Smaka eventuellt av med ytterligare en skvätt tamari. Servera med risnudlar och dekorera med lite råa rödkålsstrimlor.

2 kommentarer:

veganwannabe sa...

Var har ni tagit vägen? Saknar era fina inlägg! Kram Sara

Veganbidraget sa...

Sara:
Tusen tack för din snälla fråga! Vi blev väldigt rörda. Efter ett ofrivilligt uppehåll är vi nu tillbaka igen och hoppas på att kunna stödja dig så mycket som möjligt på din väg mot veganism. Kämpa på!

Kärlek. Empati. Bönor,
vB