måndag, mars 16

Muffinssemla med lemon curd och kardemumma

För att fira bloggens 100:e inlägg bjuder vi på små "muffinssemlor" med Icas nya veganska, välsmakande lemon curd (som den eminenta bloggen Kotte Grön skrivit om här) samt en extra dash kardemumma på toppen.

Att de små rara bullrackarna hamnade i muffinsformar var egentligen en liten missräkning av bakplåtspappersinköps-anvarig. En missräkning som sedermera visade sig skapa utmärkt hanterbara portionssemlor. Såhär fixar ni ihop 6-7 stycken: Halvera och följ Veganbidragets fantastiska vetebrödsrecept men lägg bullarna i formar. Låt svalna och skär sedan ett lock på varje. Gröp ur lite av inkråmet, blanda det med 1 tsk lemon curd till varje semla och fyll ut hålen. Vispa grädde, förslagsvis Soyatoo eftersom Go Green verkar ha en policy som går ut på att försämra sina produkter, och klicka ut på bullarna. På med locken. Pudra över florsocker blandat med rejält med malen kardemumma. Ät, njut och strunta högaktningsfullt i att semmelsäsongen enligt de petnoga redan är över!

6 kommentarer:

veganwannabe sa...

Det är så synd att jag inte är semmelfrälst när det finns så många fina veganska recept att välja på :(
Nu har jag i alla fall lärt mig att länka (!), hoppas det är ok att jag länkar till er?
Kram från Sara

Anders Larsson sa...

http://onebigtorrent.org/torrents/4778/Vegan-Lunch-Box-130-Amazing-AnimalFree-Lunches - Ungefär som om ni skulle behöva fler smaskiga recept...

Veganbidraget sa...

Sara: Åh, semlor som nästan är det bästa. Kul att du vill länka till oss! Det blir vi mycket glada över.

Anders: Ja, visst är den grymt fin! Har redan haft lite span på den. Men Jennifer McCann bloggar också om sina grymma lunch-boxar på veganlunchbox.blogspot.com
Peace out!

Anni sa...

hihi jag tackar och bockar för den fina shoutouten! och grattis till 100:de inlägget! :)

h sa...

Åh, den där lemon curd-innovationen utan ägg är guds gåva till veganerna. Slängde ihop en chokladtårta med kaffeglasyr och lemon curd som mittenlager och det var rackarns gott kan jag lova.

Veganbidraget sa...

Anni: Tack tack! Och varsågod!

h: Kaffe och citron! Det låter ju riktigt bra! Nu ombedes du vänligt men bestämt starta en blogg där du lägger upp recepten på dylika påfund... ;)