En riktigt god och fräsch pesto med kronärtskocka och pistagenötter svänger du ihop på några minuter. Dessutom är den en sprängnyttig liten hälsokick. Kronärtskockan är rik på mineraler och b-vitaminer. Vitlöken talar för sig själv. Pistagenötterna och raps- och linoljan innehåller Omega 3-fettsyror. Persiljan gör peston järnrik. Och C-vitaminen från citronen gör dessutom att kroppen lättare tar upp järnet. Servera med ångande het fullkornspasta. En fantastisk dunderkur för två!
100-150 gram fullkornsspaghetti 1 burk kronärtskocksbottnar ¾ dl pistagenötter ¾ dl hackad persilja 3-4 vitlöksklyftor 1-2 msk pressad citron 1 msk vatten 1 ½ msk raps- och linolja med citronsmak 1 krm råsocker salt och svartpeppar
Sätt på pastavatten. När det kokar så salta rikligt och lägg i spaghettin. Dela kronärtskocksbottnarna i mindre bitar och mixa dem tillsammans med vitlök. Tillsätt olja, citronsaft och vatten. Häll i pistagenötterna och mixa hyfsat slätt. Smaka av med råsocker, salt och rejält med nymalen svartpeppar.
1 kommentar:
Anonym
sa...
Åh fy helvete vad gott det verkar. Nästa inköp i min köksutrustning måste fan bli en mixer.
består av två kontribuerande, antispeciesistiska - tillika antimilitaristiska - veganer som varje vecka dyker upp med engagerade, varierade, marinerade, sofistikerade bidrag till en mindre blåblodig samhällsordning. Varför? Därför att mat för förnuft och känsla, för ett empatiskt och rättvist samhälle, aldrig kan baseras på likdelar och kroppsvätskor från icke-mänskliga djur.
Antal djur som mördats i världens kött-, mjölk- och äggindustri sedan du öppnade denna sida. Räknaren inkluderar inte de miljarder fiskar och andra marina djur som dödas varje år. Bli vegan.
1 kommentar:
Åh fy helvete vad gott det verkar. Nästa inköp i min köksutrustning måste fan bli en mixer.
Skicka en kommentar