onsdag, april 15

Tofucocktail med tångkaviar

Här bjuder vi på en klassisk förrätt i modern, fräsch och empatisk tappning, således innehåller den inga döda havsdjur, inga embryon och inga menstruationsrester från hönor utan bara finfina grejer. Och sååå gott! Receptet räcker till fyra stora cocktails som kan få vem som helst på fall.

150 gram marinerad tofu
2 dl gröna ärter
½ rödlök
4 msk majonnäs (Plamil el. Kavlis fettfria)
4 msk havregrädde (Oatly)
2 tsk hackad dill
1 limefrukt
1 krm citronpeppar
1 nypa salt
4 tsk tångkaviar
4 cocktailtomater
salladsblad


Förväll ärterna i kokande vatten 1 minut. Spola av dem med kallt vatten och låt rinna av. Hacka rödlöken och dillen superfint. Torka av och tärna tofun. Blanda grädde och majonnäs i en skål. Tillsätt dill och rödlök. Pressa i en halv lime. Rör ner ärter och tofutärningar och smaka av med salt och citronpeppar. Fyll i cocktailglas och lägg på en tesked tångkaviar i varje. Dekorera med salladsblad, tomater och limeskivor.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hur kan du äta kaviar? Det är ju ännu värre än ägg... mamma fisk måste ju dödas innan hennes ägg kan tas ut... dubbelmoral.

LArs sa...

Dagens fail, tångkaviar är helt vegetabilisk. Som namnet starkt antyder är den gjord av tång, så ingen död, ingen dubbelmoral, bara helt vegansk.

Djurens Rätt Sjuhärad sa...

Hej där!

Receptet såg så smarrigt ut så vi lånade det, hoppas det är okej!?