fredag, augusti 7

Morotsglass

Vi vet. Det var alldeles för längesedan. Det beror inte på att vi inte tycker om er, för det gör vi. Det är bara det att Veganbidraget haft lite sommarlov och sett sig omkring i världen. Nu har vi emellertid sett nog och återvänder till vårt kök. Och vilken återkomst sedan! Här har ni det ni inte visste att ni väntat på; en alldeles underbart söt, silkig och vackert gyllene morotsglass med fina toner av kanel, vanilj och citron. Och mer glassexposéer vågar vi utlova under den fantastiska mathöst som väntar.

1 ½ dl sojamjölk
1 dl råsocker
1 liten kanelstång
1 paket Oatly vaniljsås
1 dl morotssaft (2 morötter)
2 msk pressad citron


Blanda mjölk och socker i en kastrull. Lägg i kanelstången och låt puttra ihop på låg värme i ca 15 minuter. Låt svalna. Vispa i vaniljsåsen. Pressa morötterna och citronen och tillsätt saften i glassmeten. Kyl ner smeten så att den blir ordentligt kall. Häll ner den i glassmaskinen och kör till bra konsistens. Ät och njut!

6 kommentarer:

Anni sa...

kul att ni är tillbaka! :D och den där glassen ska jag verkligen ge mig på snart, den verkar helt gudomlig!

Fido sa...

Sattan va gott. När jag kommer hem ska jag köpa mig en glassmaskin, det är en sak som är säker. Kan ni rekommendera någon? PUSS.

Louise sa...

jaaaa ni är tebax! härligt, för vi tycker om er med.

Sanna sa...

Fint! :)

Hur pressar man morötter till saft? Använder ni råsaftscentrifug? Finns det nåt annat sätt i så fall?

Anonym sa...

hurra! ni har varit saknade.

Veganbidraget sa...

Anni, Louise, Anonym: Tack ska ni ha, självklart skulle vi komma tillbaka! Vi har saknat er oxå!
Fido: Vi vet inte riktigt något om glassmaskiner, kan låta märkligt kanske, men vår är av märket Philips och är en vinst från en tävling i Okej för sisådär 15 år sedan.Japp! Fredrik på Glass mot Glass vet nog mer om utvecklingen efter det.:)
Sanna: Vi har en råsaftcentrifug som dessvärre tävlar med dammsugaren om vem som låter högst, bättre då att stilla riva två morötter fint och pressa juicen genom en sil. Som när man gör snabb - tzatziki! Resten av morotsrivet blir lätt en finfin spread med lite sojayoghurt och kryddor eller kanon i brödbaket!