Arrabiata är italienska för arg och “all´arrabiata” syftar på den heta touchen i såsen. Traditionellt brukar man toppa rätten med persilja, men i vår variant används ruccola för en ännu pepprigare ton. Det här är vad du behöver för att mätta en hungrig eller två mindre hungriga.
100-150 gram spaghetti
1 msk tomatpuré
1 solovitlök eller tre klyftor vanlig vitlök
1 rejäl knivsudd sambal oelek (alt. en halv finhackad röd chili)
1 msk kallpressad , pepprig oliv- eller rapsolja
1 gul lök
2-3 tomater, gärna plommontomater
1 krm råsocker
1 dl svarta bönor
1 näve ruccola
1 msk citronolja
flingsalt och nymalen peppar
Koka önskad mängd spaghetti. Fräs tomatpuré, pressad vitlök och sambal oelek. Vänd ner hackad gul lök, tomaterna skurna i mindre bitar samt råsocker och låt koka ihop 4-5 minuter. Ha i de väl avrunna svarta bönorna och värm på medelstark värme ytterligare ett par minuter. Blanda spaghettin, som så klart ska vara al dente, med såsen. Toppa med ruccola, ringla över citronolja och krydda med salt och nymalen svartpeppar efter smak. Mad fresh!
tisdag, september 30
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
fet sida! känns pepp. ska länga från kopandafoods på momangen!
tackar och bockar! hoppas att få ha dig som en flitig gäst på sidan.
Det här är en riktigt fin variant på en av mina favorit-pastarätter! Bönor och citronolja låter som det passar utmärkt i den.
Det ser ut som detta kommer bli en mycket lovande blogg. Jag länkar genast till er från Vegologi!
Skicka en kommentar