Då Veganbidraget hade ackumulerat en hel del skäl för firande, inte minst att matbloggandet kickats igång, föddes denna kreation; en toast som får vilken av bourgeoisiens supéanrättningar som helst att stå sig slätt. Sydlig frukt, salt hav och en dash av rök och hetta. Håll till godo. Ett schysst vitt vin, gärna mousserande, funkar fint till om man nyttjar rusdrycker. Veganbidraget kunde självfallet inte motstå det indiska bubblet Joie för det facila priset av 79 spänn på bolaget. Det stod att det skulle smaka apelsinskal och gummi, döm om vår förvåning när det smakade... mousserande vin, dock med en bit kvar till Champagnes böljande fält. Det här behövs för att göra toasten som förrätt till fyra personer:
200 gram fast tofu
100 gram naturell färskost (Tofuline)
½ apelsin , cestat skal +saft
½ röd chili
1 liten knippa dill
½ kork rökararom/liquid smoke
1-2 tsk salt
svartpeppar
4 tsk svart tångcaviar
1 mango
1 avokado
½ rödlök
4 skivor franskbröd (gärna på surdeg)
olivolja
Pressa ur vätskan ur tofun och smula ner den i en skål. Blanda med färskosten. Pressa apelsinen och cesta skalet. Blanda saften med rökaromen och häll ner vätska plus skal i tofu/färskost-röran. Hacka chilin och dillen och vänd ner. Salta rejält för smak av hav. Stänk ner lite god olivolja. Peppra efter tycke. Låt gärna röran stå och dra sig i kylen ett par timmar före den ska serveras så att smakerna gifter sig med varandra. En kvart före servering är det dags att gå igång med resten. Pensla brödskivorna med ordentligt med smakrik olivolja och rosta i ugnen på 225 grader tills de blivit gyllenbruna och frasiga. Skär mango och avokado i tunna skivor. Hacka rödlöken fint. Placera 3-4 skivor av mangon respektive avokadon på varje brödskiva, toppa med ett par matskedar av röran och en tesked av tångkaviaren. Strössla över rödlök och dekorera med en liten kvist dill. Njut lyxen!
onsdag, oktober 1
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Den här bloggen verkar fin och toasten verkar urläcker ;)
Veganbidraget bugar ödmjukt!
Skicka en kommentar