lördag, oktober 4

Fire walk with me!

Det här med att tända ljus i höstmörkret är rätt oundgängligt. Men för den som inte vill sitta och mysa i stearinskenet av att icke-mänskliga djurs kroppsfett sakta förbränns är det inte så enkelt. Är man dessutom lite less på paraffinljusens taskiga effekter på miljön då det är en oljebaserad produkt (tja, stearin är ju iofs en lika stor miljöbov sedan det är beroende av storskalig djuruppfödning) är urvalet på den svenska marknaden kraftigt begränsat.

Veganbidraget kan därför glatt dela med sig av upptäckten att Indiska börjat sälja ekologiska ljus gjorda av sojabönor. Sojavaxljusen är enligt Indiskas kundtjänst helt vegetabiliska - inga animalier eller kemikalier är tillsatta - och 100 procent biologiskt nedbrytbara. Ljusen brinner grymt fint och länge, sotar inte som paraffinljus och doftar fräscht (annars är doftljus bannlysta hos Veganbidraget då de ofta luktar misstänkt likt wc-spray). Stort blockljus kostar 60 pix, litet 40 och så finns det små ljus i en liten keramikkopp för 20 riksdaler.

Så det är bara att krypa upp i soffan och i lågornas sken njuta utan att behöva få partiklar av dött bränt kött eller fossilt bränsle i näsan! Till era tända ljus rekommenderar Veganbidraget Twin Peaks-boxen med samtliga 29 avsnitt, därtill alla Log Lady-intron, som går att köpa här. Bättre än så blir inte höstkvällarna. Bob looks fine in soft candle light.... Muahahahahahaaa!

Inga kommentarer: