söndag, oktober 19

Röd solrosspread på två röda

Fika? Fest? Friluftsdag? Den här spreaden bryr sig inte om den hamnar på rågbröd, crêpes eller crostini, den umgås lika förträffligt i alla sällskap.

1 dl solroskärnor
5 soltorkade tomater
1 schalottenlök
1 msk tomatpuré
3 msk raps- och linolja med citronsmak

salt och svartpeppar

Rosta solroskärnorna lätt i en torr stekpanna. Dela de soltorkade tomaterna och schalottenlöken i mindre bitar. Lägg i alltihop plus tomatpuré i en mixer och ringla över olja, gärna smaksatt med citron. Mixa allting tills det blandat sig ordentligt, men låt det inte bli för slätt. Smaka av med salt och peppar.

1 kommentar:

Rasmus sa...

Läckert! Jag har för närvarande inget brödpålägg, så jag tror minsann jag ska knåpa ihop nåt liknande (har inga torkade tomater dock, men nåt annat lämpligt har jag säkert).
Kul också att ni använder raps-linolja! Jag älskar både den med citron och den naturella.