Igår invigde Veganbidraget sin alldeles nya wokpanna. Den fick klart godkänt. Wok är fantastisk mat som kan varieras i oändlighet. Färger, former och olika texturer ger alltid olika smaksensationer. Det är bara att skära grönsakerna i nya former och testa olika kryddkombinationer - sesamfrön, citrongräs, chili, galanga, kokos, kummin - släppa ner svamp, tofu, seitan eller annat buddistkött, tills hela köket sprakar och doftar av färg och äventyr. Wok ska inte lagas efter recept, utan på känsla. Det här var vad vi slängde ner i vår på premiärdagen:
veggokyckling,
gröna bönor, morötter,
chili, ingefära, paprika,
vattenkastanjer, vitlök,
gul lök, soja,
kokosmjölk,
jordnötssmör,
glasnudlar på mungbönor
Strö gärna över lite kokos och cashewnötter
som rostats tillsammans i het panna utan fett.
Voilá wok!
torsdag, oktober 9
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar