
½ dl mörk jamaicarom (Captain Morgan)
1 ½ dl råsocker
½ kuvert saffran (¼ gram)
2 stjärnor stjärnanis
1 stor kanelstång
15 kryddnejlikor
5 kardemummakapslar
1 msk gröna russin
Häll vin och rom i en behållare med tättslutande lock. Stöt saffran i mortel tillsammans med lite socker och häll ner i alkoholen. Lägg i övriga ingredienser och rör ut så att sockret får lite hjälp på traven att lösa sig. Låt stå i rumstemperatur i upp till 2-3 dygn så att alla smakerna dras ut ordentligt. Rör gärna om vid ett par tillfällen. Sila av och häll upp på flaska. Förvara glöggen i kylskåp tills du har lust och tillfälle att avnjuta den. Då upphettas den, tillsammans med lite russin, aprikoser och hackad mandel eller vad man nu gillar att ha för tuggigt i sin glögg.
1 kommentar:
Sattan! Kommer aldrig hinna. Får ta det till andra advent för den här måste testas, Kapten Morgan ju! :)
Skicka en kommentar