1 dl sötmandel
100 gram vegetabiliskt margarin
1 ½ dl råsocker
3 msk ljus sirap
2 no-egg+vatten
½ kuvert saffran (¼ gram)
1 tsk malen kardemumma
1 tsk kanel
½ apelsin
1 tsk bikarbonat
ca 7 dl siktat dinkelmjöl
Sätt ugnen på 185 grader. Hacka mandeln grovt. Blanda ut no-egg i vatten enligt anvisning på paketet. Rör margarin, råsocker, sirap och no-egg fluffigt. Mortla saffran och ha i tillsammans med kanel och kardemumma. Cesta apelsinskalet och tillsätt det tillsammans med apelsinsaften. Tillsätt bikarbonat och rör ner mjölet lite i taget. Arbeta ihop till en smidig deg som går att rulla ut till tre längder cirka 30 cm långa. Grädda rullarna i mitten av ugnen på en bakplåtspapperklädd plåt i cirka 12-15 minuter. Ta ut plåten och låt rullarna svalna en stund innan du skär ca 1-2 cm breda snittar. Grädda med ena snittytan upp i ca 5 minuter. Ta ut och vänd upp skorpornas andra snittyta och grädda ytterligare ca 5 minuter. Låt biscottisarna svalna innan de avlägsnas från plåten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar