2 msk olivolja
1 gul lök
1 solovitlök
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
3 soltorkade tomater
1 gul paprika
1 rejäl stjälkselleri
1 msk havregrädde
6 dl vatten
1 ekologisk grönsaksbuljongtärning
1 msk hackad basilika
salt + svartpeppar
Hacka löken, paprikan och sellerin fint. Hetta upp oljan i en gryta. Tillsätt tomatpuré och låt fräsa en stund. Lägg i löken och pressa i vitlöken. Mixa krossade tomater tillsamans med de soltorkade och ha ner i grytan. Tillsätt vattnet och buljongtärningen. Mixa paprika och selleri lätt tillsammans med grädden. Vänd ner i grytan. Puttra ihop alltsammans i cirka 15-20 minuter. Mot slutet tillsätts basilikan. Smaka av med salt och kvarna i rejält med svartpeppar. Ringla gärna över lite fruktig kallpressad olivolja vid servering. Njut soppan tillsammans med något gott hårt dinkelbröd alternativt fräscht ekologiskt surdegsbröd. Magnifikt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar