torsdag, mars 19

Röd och rökig tofupastej

Det finfina företaget Viana gör inte bara toppengoda, veganska korvar. De gör även små trevliga burkar med grymt gott innehåll baserat på tofu att bre på mackan eller dippa grönsaker och annat smått och gott i. Viana Sound finns i flera goda varianter där den ena överträffar den andra. Ett tag överkonsumerade Veganbidraget denna fantastiska produkt så till den milda grad att vi höll på att bli ruinerade. Som alternativ kan man ju ibland svänga ihop sin egen tofupastej/dip. Och snabbt går det. Här har ni ett förslag på en rökig variant.

250 gram marinerad tofu
1 liten rödlök
1 msk rapsolja
2 msk raps- och linolja
½ kapsyl rökarom
4 skivor inlagd rödbeta
2 vitlöksklyftor
1 krm torkad dragon
1 krm torkad timjan
1 krm malen muskot
1 tsk tomatpuré
salt och svartpeppar

Finhacka rödlöken och skär tofun i tärningar. Fräs rödlöken i lite rapsolja och tillsätt pressad vitlök, tomatpuré, rökarom och kryddor. Ha i tofun och låt allt fräsa ihop några minuter. Lägg alltihop i en mixer och ringla ner ett par matskedar raps- och linolja. Mixa det därefter till en slät pastej.

1 kommentar:

Adde sa...

Namnam. Rökiga pastejer är soft. Undrar om det bara är veganer som använder rökarom? Det känns så ibland. :-)