måndag, oktober 27

Tigermelonsallad med avokado och rostade solroskärnor

Höstens upptäckt=tigermelon... grrrr gott!

½ tigermelon
100 gram blandad sallad, t ex röd mangold, maché- och romansallad
2 små avokados
200 gram körsbärstomater
1 dl solroskärnor
2 msk raps- och linolja med citronsmak


Rosta solroskärnorna i en het panna utan fett. Skölj salladen och låt rinna av ordentligt. Skär tigermelonen i kuber, tomaterna i halvor och avokadon i skivor. Blanda alltihop och ringla över oljan. Fix och färdigt!

2 kommentarer:

Rasmus sa...

Jag har faktiskt inte odlat thaibasilika ännu, men siktar på att göra det nästa år, så tyvärr kan jag inte ge några råd om det.
Kanelbasilika är en av mina favoriter, den är ganska kryddig (men påminner inte alls om kanel...). Den är lätt odlad och blir väldigt hög, bortåt 60 cm. Limebasilika är också underbar, den smakar verkligen precis som lime!

Konserten gick rätt så fint. Det var några hundra pers i publiken skulle jag tro, och de verkade gilla oss. Det var en väldigt fin lokal att spela i, men den har lite knepig akustik.
Butiken hade ett fint utbud, men mycket går även att köpa här hemma så jag satsade på baljväxter samt mjöler. Köpte säkert 12 kilo...

Anonym sa...

grym blogg!