1 burk stora vita bönor
1 burk black eye-bönor
1 burk kokosmjölk
2 morötter
1 stor gul lök
1 röd paprika
1 gul paprika
3 vitlöksklyftor
30 cm purjolök (utan det mörkgröna)
2-3 tsk kardemumma
1 msk bockhornsklöverfrön
1 krm cayennepeppar
2 msk rapsolja
havssalt
Skölj bönorna och låt dem rinna av. Skala och hacka den gula löken grovt. Skala och skär morötterna i tunna slantar. Skär paprikorna i tunna strimlor och purjon i tjocka skivor. Hetta upp olja i en wok eller panna med höga kanter och lock. Lägg i lök och morötter och fräs ett par minuter. Tillsätt paprika och låt svänga med en stund. Häll i kokosmjölk och tillsätt kardemumma, bockhornsklöver, pressad vitlök och cayennepeppar. Koka på medelvärme under lock i cirka 5-10 minuter. Häll i bönor och purjolök och låt koka ytterligare i cirka 15 minuter. Smaka av grytan med salt. Servera gärna med ekologiskt basmati- eller jasminris.
5 kommentarer:
Jag prenumererar på kanske 25-30 olika veganbloggar, både svenska och utländska. Varav dessa brukar jag sätta en liten "tag" på 5 stjärnor när jag tycker att bloggen är extra bra. Jag hade fyra stycken sådana förut. Nu fem. Tack!
Allra käraste Fido! Det var exeptionellt rart av dig. Och tack själv - för snygg och engagerad blogg!
Det där såg riktigt gott ut! Det blir till att testlaga!
Fine...raffffinemang! Hoppsan att du säger att vi får komma å smaka...
Det såg jättegott ut! Ska laga det, vet dock inte vad svarta eye-bönor är.. ;)
Skicka en kommentar