1 flaska ekologiskt rödvin
1 apelsin
3-4 cm färsk röd chili
2 kanelstänger
15 kryddnejlikor
½ tumme torkad ingefära
1-1 ¼ dl råsocker
Häll vinet i en behållare med tättslutande lock. Cesta apelsinskalet och pressa ur saften. Skär chilin i grova strimlor. Häll ner apelsinsaft, skal, chili och socker i vinet. Tillsätt de torkade kryddorna. Blanda runt med en sked så att sockret får lite hjälp att lösa upp sig. Låt stå i rumstemperatur i upp till 2-3 dygn så att alla smakerna dras ut ordentligt. Rör gärna om vid ett par tillfällen. Sila av och häll upp på flaska. Förvara glöggen i kylskåp tills du har lust och tillfälle att avnjuta den. Då upphettas den, tillsammans med apelsinskivor, hackade paranötter och svarta russin eller annat gott som man gillar att stuffa upp sin glögg med.
2 kommentarer:
Haha så fint! Jag testade den första glöggen i förra veckan och den var ju godare än vad jag kunde föreställa mig. Blir till att röra ihop den här med, men sen får det fan va nock! Inga fler recept, det är inte bra för mig! :)
Bästa Fido, det är en konst att blott dofta på korken... ;)
Skicka en kommentar