Älskade hummus! Många gånger har du förgyllt vår vardag, våra resor och middagar. Självklart bör du föräras ett eget recept i vårt register. Här får du sällskap av två pikanta härliga röror som alltid går att hitta i vårt kylskåp: Pindjur, denna ljuvliga aubergineröra från Balkan och Mouhammara, den libanesiska stoltheten på valnötter, granatäpple och spiskummin. Och inte blir du ledsen för din sprillans nya feststass, omväxling förnöjer dig. Du är så snäll!
1 burk kikärter (ca 250 gram) 1 msk pindjur 1 msk mouhammara 1 msk tahini 3 soltorkade tomater 2 msk olivolja med citron 1 msk frysta provensalska örter salt och svartpeppar
Häll av och skölj kikärterna. Mixa tahini, pindjur, mouhammara, soltorkade tomater och olja slätt. I med kikärter och örter. Kör en stund tills du fått önskad krämig konsistens. Smaka av med salt och kvarna i svartpeppar. Avnjut på nybakat bröd, till bulgursallad, falafel eller... tja, till all mat du tycker förtjänar den här luxuösa anrättningens sällskap.
består av två kontribuerande, antispeciesistiska - tillika antimilitaristiska - veganer som varje vecka dyker upp med engagerade, varierade, marinerade, sofistikerade bidrag till en mindre blåblodig samhällsordning. Varför? Därför att mat för förnuft och känsla, för ett empatiskt och rättvist samhälle, aldrig kan baseras på likdelar och kroppsvätskor från icke-mänskliga djur.
Antal djur som mördats i världens kött-, mjölk- och äggindustri sedan du öppnade denna sida. Räknaren inkluderar inte de miljarder fiskar och andra marina djur som dödas varje år. Bli vegan.
2 kommentarer:
Massor gott i ett lixoom!
Vad använder veganbidraget annars Mouhammara till?
Olivia: Mouhammara kan man äta till allt! Ha i grytor, till nykokt pasta, till stekt tofu... Men det knäcker på nybakat lantbröd.
Skicka en kommentar