torsdag, januari 8

Saffransmuffins med vit choklad

När det är fikakris kan det vara bra att ha ett sådant här recept i bakfickan. Snabbt och enkelt skapar du en fantastisk doft i köket som håller kvar den glada julen ett tag i smällkaramella januari. Men bäst av allt: en mjukt chokladig saffranskärlek i gommen. Välbekomme!

2 dl råsocker
2 no egg+vatten
50 gram vegetabiliskt margarin
½ dl naturell sojayoghurt
1 ½ tsk bakpulver
3 dl siktat dinkelmjöl
½ kuvert saffran
1 dl vispgrädde (Go green)
50 gram vit rismjölkchoklad
1 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 225 grader. Värm vispgrädden i en kastrull och låt hälften av rischokladen smälta ner försiktigt. Tillsätt mortlad saffran och blanda väl. Låt smeten stå och svalna. Hacka resten av chokladen grovt. Smält margarinet i en kastrull och tillsätt yoghurten. Vispa sockret och no-egg fluffigt. Rör först ner margarin-yoghurten och därefter chokladsmeten i sockerfluffet. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd även ner det. Blanda väl och tillsätt den hackade vita chokladen. Häll upp i 10 stora muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i cirka 10-15 minuter. Mmmmm... maffran!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det står 2 no egg+vatten
- innebär det 2 tsk no egg?
/M

Veganbidraget sa...

M: Jo det stämmer bra. Rågade teskedar använder vi.

Anonym sa...

Hej!
Vart har du köpt vit rismjölkchoklad? Har aldrig hört talas om det, men låter ju toppen!
Ha det fint

Veganbidraget sa...

Anonym 2: Den vita rismjölkchoklad vi brukar använda är av märket Bonvita och finns till exempel på butikerna Goodstore i Sthlm, Tant Gröns skafferi i Uppsala och Astrid och aporna i Malmö. Annars går den även att beställa på www.chokladshopen.com för 39 pix. Chokladen är både ekologisk och rättvisemärkt.
Ha det fint du också!