När det är fikakris kan det vara bra att ha ett sådant här recept i bakfickan. Snabbt och enkelt skapar du en fantastisk doft i köket som håller kvar den glada julen ett tag i smällkaramella januari. Men bäst av allt: en mjukt chokladig saffranskärlek i gommen. Välbekomme!
2 dl råsocker
2 no egg+vatten
50 gram vegetabiliskt margarin
½ dl naturell sojayoghurt
1 ½ tsk bakpulver
3 dl siktat dinkelmjöl
½ kuvert saffran
1 dl vispgrädde (Go green)
50 gram vit rismjölkchoklad
1 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 225 grader. Värm vispgrädden i en kastrull och låt hälften av rischokladen smälta ner försiktigt. Tillsätt mortlad saffran och blanda väl. Låt smeten stå och svalna. Hacka resten av chokladen grovt. Smält margarinet i en kastrull och tillsätt yoghurten. Vispa sockret och no-egg fluffigt. Rör först ner margarin-yoghurten och därefter chokladsmeten i sockerfluffet. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd även ner det. Blanda väl och tillsätt den hackade vita chokladen. Häll upp i 10 stora muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i cirka 10-15 minuter. Mmmmm... maffran!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
4 kommentarer:
Det står 2 no egg+vatten
- innebär det 2 tsk no egg?
/M
M: Jo det stämmer bra. Rågade teskedar använder vi.
Hej!
Vart har du köpt vit rismjölkchoklad? Har aldrig hört talas om det, men låter ju toppen!
Ha det fint
Anonym 2: Den vita rismjölkchoklad vi brukar använda är av märket Bonvita och finns till exempel på butikerna Goodstore i Sthlm, Tant Gröns skafferi i Uppsala och Astrid och aporna i Malmö. Annars går den även att beställa på www.chokladshopen.com för 39 pix. Chokladen är både ekologisk och rättvisemärkt.
Ha det fint du också!
Skicka en kommentar