onsdag, januari 7

Tropisk fruktsymfoni med kardemummayoghurt

Just nu finns det hel ananas i fruktdiskarna. Resten av året brukar man här i The grim North få hålla till godo med den konserverade kusinen men den kan inte på långa vägar mäta sig med färsk. Att få skära upp små fina ananaskuber och bara låta dem hoppa in i munnen är en energiboost. Annars tar man även till vara lite av övriga godsaker som kan tänkas återfinnas i fruktskålen, fixar ihop en sallad med lite krispigt tugg och serverar den med en kryddig yoghurt. Och på tal om ananas så spana in en av Veganbidragets favvobloggar The Tropical Vegan som håller sig med egenodlad ananas minsann.

Sallad:
1 ananas
1 mango
200 gram röda vindruvor
1 apelsin
2 röda äpplen
3 msk pumpakärnor
1 handfull sötmandel
2 msk gula russin


Kardemummayoghurt:
2 dl naturell sojayoghurt
1 tsk florsocker
2 tsk malen kardemumma

Blanda sojayoghurt med florsocker och kardemumma och låt gärna stå i kylskåpet ett par timmar så att kardemumman blir mer framträdande. Skala och skär ananas, mango och apelsin i lagom stora kuber. Kärna ur och klyfta äpplena och skär dem i mindre bitar. Halvera och kärna ur druvorna. Blanda allt i en stor skål. Om du vill så rosta mandel och pumpakärnor i en panna utan fett ett par minuter. Hacka mandlarna grovt. Strö dem över salladen tillsammans med pumpakärnor och gula russin. Servera med kardemummayoghurten. Sweet!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Testade detta ikväll och gjorde kullerbyttor efteråt så gott det var. Tatt!

Veganbidraget sa...

Vad kul! Det värmer våra veganhjärtan!