Den här soppan driver garanterat ut demoner bättre än pastorerna i Knutby. I allafall om det rör sig om demoner av det mer förkylda slaget. Och, tja vad ska man säga, lite asiatiskt matlagningstjong kan ju vara på sin plats i det ishjärtade sportlovshelvetet Sverige. Så kamrater dröj icke att ställa eder vid karotterna ety vi lofvar högtideligen att icke en själ lämnas i ondo vid inmundigandet af denna heta, illustra lilla läckerhet. Se där äfven en effekt uppå språkcentrat kan skönjas...
100 gram sobanudlar
200 gram veggo-kycklingbitar
1 ¼ liter vatten
2 msk rapsolja
2 morötter
2 dl gröna ärter
20 cm purjolök
1 klyfta vitkål, ca 150 gram
1 tsk röd currypasta
1 röd chili
2 solovitlökar
3 cm ingefära
1 stjälk citrongräs
1 msk hoisinsås
2 msk citronsaft
2 kafir limeblad
½ msk råsocker
1 msk tamari
1 tsk sesamolja
Skala morötter, vitlök och ingefära. Skär morötterna i stavar och vitlök, ingefära och chili i tunna skivor. Hacka den nedre, mjukare delen av citrongräset fint. Skölj purjolöken och strimla den fint och gör likadant med vitkålen. Hetta upp olja i en rymlig gryta. Tillsätt currypasta, chili, ingefära, citrongräs och vitlök i nämnda ordning. Rör ner hoisin, tamari och råsocker. Slå på knappt en liter vatten och tillsätt kafir limeblad och pressad citron. Låt koka ihop ca 5 minuter. Därefter läggs morötter, vitkål och sobanudlar i. Koka ca 10 minuter och spä efter hand med det resterande vattnet. Mot slutet tillsätts purjo och gröna ärter. Medan soppan kokar steker du veggos kycklingbitar i lite rapsolja, en skvätt tamari och några droppar sesamolja. Tillsätt dem i soppan strax före servering.
måndag, februari 23
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
Det lät gott =)
Kolla på min blogg så får du ett förjäkla nice recept på tjock å god vegansk ugnspannakak :)
Maria: Kul att du hittat hit till oss! Ska spana in ditt pannkaks-recept också.
Skicka en kommentar