Det här är en supergod och snabb paj med köpt smördeg. Kikärtsstanning är en bra uppfinning som Veganbidraget allra ödmjukast tackar Veganias vegoland för (ett tips till er som inte är lyckliga ägare till ett exemplar av kokboken är att låna den på bibliotek då den numera är slutsåld). Kikärtsstanningen funkar finemang utan agar agar, men vill man ha en lite hårdare stanning som liksom lägger sig som ett snyggt lock över pajfyllningen har Veganbidraget experimenterat fram ett recept med dessa magiska alg-flingor. Med det här receptet fixar du en frasig paj som det går att skära idiotsnygga bitar av.
3-4 plattor smördeg
450 gram fryst spenat
150 gram fast tofu
2 msk vegetabiliskt margarin
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk råsocker
1 krm muskot
2 dl kikärtsmjöl
3 dl vatten
1 msk agar agar-flingor
1-2 msk hackad basilika
salt och svartpeppar
Sätt ugnen på 200 grader. Tina smördegsplattorna och kavla ut dem. Fäst ihop kanterna på plattorna med hjälp av lite vatten. Klä en låg pajform med degen och tryck ut i ett jämnt lager. Förgrädda i ugnen i cirka 5 minuter. Ta ut och låt svalna något. Tina spenaten i en kastrull ihop med margarinet. Hacka löken och smula sönder tofun. Vänd ner i spenaten. Pressa i vitlöksklyftor och tillsätt råsocker, muskot, salt och peppar. Vispa ut kikärtsmjölet i 2 dl av vattnet. Smält agar agar i 1 dl vatten i en kastrull. Blanda ner i kikärtsstanningen. Tillsätt basilika och smaka av med salt och peppar. Bred ut spenat/tofu-röran i pajskalet. Häll över stanningen. Grädda pajen i cirka 30 minuter i mitten av ugnen.
måndag, november 10
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Vad många smarriga maträtter och kakor ni lägger ut. Jag äter ofta tofu,men har inte prövat tofu i paj.
Skicka en kommentar