1 burk kikärter (ca 250 gram)1 msk pindjur
1 msk mouhammara
1 msk tahini
3 soltorkade tomater
2 msk olivolja med citron
1 msk frysta provensalska örter
salt och svartpeppar
Häll av och skölj kikärterna. Mixa tahini, pindjur, mouhammara, soltorkade tomater och olja slätt. I med kikärter och örter. Kör en stund tills du fått önskad krämig konsistens. Smaka av med salt och kvarna i svartpeppar. Avnjut på nybakat bröd, till bulgursallad, falafel eller... tja, till all mat du tycker förtjänar den här luxuösa anrättningens sällskap.

2 kommentarer:
Massor gott i ett lixoom!
Vad använder veganbidraget annars Mouhammara till?
Olivia: Mouhammara kan man äta till allt! Ha i grytor, till nykokt pasta, till stekt tofu... Men det knäcker på nybakat lantbröd.
Skicka en kommentar