
2 msk rapsolja
1 tsk sesamolja
1 tsk tamari
½ tsk röd currypasta
1 ½ msk pressad citron
1 tsk citronolja
1 tsk råsocker
1 msk svarta sesamfrön
1 msk oskalade sesamfrön
½ msk majsmjöl
½ msk grovt dinkelmjöl
1 krm salt
½ dl olja till fritering
3 msk naturell sojayoghurt
Torka av tofun ordentligt. Skär kuber med cirkamåtten 1,5 x 1,5 cm (ca 16-20 st). Blanda raps-, sesam- och citronolja i en skål. Rör ut currypasta och råsocker i oljan. Tillsätt tamari och pressad citron. Blanda väl. Lägg i tofukuberna i marinaden och låt stå i minst en timme. Gör något kul under tiden - varför inte titta på en Fellini-film? Därefter låter du tofun rinna av ordentligt i en sil, men spara marinaden. Blanda sesamfrön, salt, majsmjöl och dinkelmjöl. Vänd försiktigt runt kuberna i blandningen. Tänk på att inte doppa varje sida mer än en gång eftersom paneringen släpper då. Hetta upp olja i en liten panna med höga kanter (gärna en sauteuse) och fritera/stek kuberna tills de blivit fint gyllene. Lägg dem på hushållspapper för att dra ut överflödig olja. Blanda ner sojayoghurt i det som blivit kvar av marinaden och smaka eventuellt av med ytterligare en skvätt citronolja och en liten nypa salt. Njut av att doppa sesamtofukuberna i såsen. Servera gärna råkost och en skål ångande basmatiris till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar