
3 msk krispigt jordnötssmör
1 dl råsocker
ca 1 ½ dl siktat dinkelmjöl
1 msk blått vallmofrö
1 msk citronolja
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
50 gram mörk choklad (Divine)
Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop margarin, socker och citronolja så det är ganska fluffigt. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och vallmofrö i en bunke och rör ner. Blanda allting väl till en hyfsat fast deg som går att forma ca 12-15 rundlar av. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter beroende på hur tjocka och stora du gjort kakorna. Låt dem svalna rejält innan du flyttar över dem på ett fat. Smält chokladen i ett vattenbad och ringla den därefter över kakorna. Bäst förvaras sedan de här kakorna i kylskåpet. Njut dem gärna med ett glas kall mandel/hasselnötsmjölk. Gottigt!
1 kommentar:
wow de här lät ju helt fantastiskt goda! måste provas!
Skicka en kommentar