
1 apelsin
1 rött äpple
1 rödlök
ca 20 Kalamataoliver
Vinegrette:
3 ½ msk raps- och linolja
1 ½ msk äppelcidervinäger
1 msk vit balsamvinäger
1 krm kanel
1 krm ingefära
½ tsk anisfrön
salt
Skölj och ansa fänkålsståndet, men spara vipporna. Halvera fänkålen och skär den i tunna skivor. Gör likadant med rödlök och äpple. Skär av toppen och botten på apelsinen och skala den. Skär bort det vita och skär den därefter i skivor. Varva rödlök, fänkål, apelsin och oliver i en skål. Blanda olja, äppelcider- och balsamvinäger. Tillsätt kanel, ingefära och anisfrön och blanda väl. Smaka av med lite salt. Ringla vinegretten över salladen och blanda runt. Dekorera med fänkålsvipporna.
2 kommentarer:
Ibland vill jag ta mina små grisar under armarna och flytta in hos er.
Fido: Tok där, ni bor ju hos oss redan. I våra hjärtan. ;)
Skicka en kommentar