lördag, mars 28
Snabb halvfabrikatslyx: Crème Caramel med vildhallon
För ett tag sedan lovade vi en uppdatering på det här inlägget. Nu har vi testat båda produkterna och ger dem klart godkänt. Styrkan på chokladsmaken i "čokolada-pudingen" var väl kanske inte något man ropade hurra över, men det åtgärdar man mycket enkelt genom att tillsätta en tesked kakao eller två. Gör den på tjock sojamjölk och minska vätskemängden med en halv till en deciliter för perfekt resultat. Då blir konsistensen riktigt grym! Skönt dallrig och så pass fast att man kan skära snygga skivor om man önskar. För att göra den till en superlyxig efterrätt finhackar man lite mörk choklad och eventuellt lite pistagenötter och vänder i. Spritsa på vispad sojagrädde och tjohej vad fint det blir! Crème caramelen gick inte av för hackor den heller. Fin, mjuk karamellsmak och bra konsistens. Men även där bör man använda tjockmjölk och minska mjölkmängden något för att den inte ska bli för lös och falla ihop. Dekorera crème caramelen med små fina handplockade hallon och sikta över florsocker och vips så har du gjort en lyxig efterrätt på nolltid. C´est bien!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
Vad menar ni egentligen med tjock sojamjölk?
Lise: När vi skriver tjockmjölk menar vi mjölk med så hög fetthalt det går. Vi brukar skriva ut det eftersom vi vanligen alternerar med Alpro Light och Alpros "vanliga" som är fetare.
wow, låter fantastiskt! jag ska snart prova att gör den creme caramelen. :)
Skicka en kommentar