Oslagbart smaskig till ugnsrostad potatis och grillat "buddistkött" a.k.a seitan är denna reggae-färgade salsa. Testa att göra ett exemplar av den redan nu så att du blivit riktigt bekant med den och fått in den rätta knycken tills den ska bli din trogna följeslagare under sommarens alla grillkvällar. Sååå gott! Skippa saltet om du vill ha den helt ital.
1 stor mogen mango
4 plommontomater
5-6 tunna salladslökar
3 cm ingefära
½ röd chilifrukt
2 vitlöksklyftor
1 tsk råsocker
2 msk pressad citron
2 tsk tamari
1 liten nypa havssalt
Skala mangon och tärna den fint. Skär tomaterna i små fina tärningar. Strimla salladslök. Blanda allt. Skala ingefära och hacka fint. Kärna ur chilin och finhacka även den. Blanda pressad citron, tamari och råsocker i en skål. Tillsätt chili, ingefära och pressad vitlök. Blanda och häll över grönsakerna. Smaka av med havssalt. Låt salsan stå och dra ett tag innan servering.
tisdag, mars 24
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar