
grovt salt
1 handfull macadamianötter
50 gram ädelost (Tofuline)
2 msk sojghurt (naturell)
2 msk lönnsirap
1 liten bunt ärtskott (eller annat fint grönt)
salt + nymalen svartpeppar
Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta och ansa polkabetorna men behåll rottrådarna och en bit av blasten. Fyll botten av en ugnsfast form med grovt salt och placera betorna på saltbädden så att de står fast i formen. Baka i ugnen ca 45-50 minuter. Rör under tiden ihop ädelost och sojghurt till en jämn kräm. Hacka macadamianötterna grovt och rosta dem i en torr panna någon minut tills de fått färg. Skaka pannan med jämna mellanrum så nötterna inte bränns. Stick försiktigt i polkabetorna för att känna att de är lagom mjuka. Skölj dem snabbt under vatten så att de går att håla i och skala med en vass kniv. Dela dem horisontalt på mitten och lägg upp dem på ett fat. Klicka på ädelostkrämen och strössla över nötterna. Ringla över lönnsirapen, smaka av med en liten nypa salt och kvarna över svartpeppar. Dekorera med ärtskotten. Så gott!
1 kommentar:
välkommen tillbaka!
Skicka en kommentar