lördag, november 1

Fenomenalt fin fromage på mörka bär

Hoppas att ni alla haft ett fint Vegandagsfirande. Det har vi. Höjdpunkten blev den här desserten. Servera den som en lyxig avslutning på en toppmiddag alternativt som avancerad nattmat framåt morgontimmarna. Möjligheterna är oändliga.

2 dl vispgrädde (Go Green)
½ dl sylt på aronia/björnbär/blåbär
1 msk råsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk agar agar-flingor
1 ½ dl vatten
ev. 1 krm kardemumma
myntablad + bär till garnering

Vispa grädden smaksatt med socker och vaniljsocker och eventuellt kardemumma. Vänd ner sylten och rör runt försiktigt. Ställ in i kylen. Mät upp vatten och tillsätt agar agar-flingor. Koka ihop på svag värme under omrörning, cirka fem minuter, tills flingorna lösts upp. Rör ner agar agar-blandningen i grädden, tills allt blivit en jämn smet. Häll upp i höga glas eller dessertskålar (ca 4 st) och kyl några timmar. Före servering kan fromagen garneras med till exempel mynta och färska bär.

Inga kommentarer: