
2 dl vatten
1 dl strösocker
1 msk rosenvatten
1 msk pressad citron
cestat skal från ½ citron
½ dl naturell sojayoghurt
Koka upp vatten och tillsätt socker. Värm tills sockret löst upp sig. Cesta citronskalet och hacka grovt. Vänd ner i sockerlagen tillsammans med citronsaft och rosenvatten. Låt svalna ordentligt i kylskåp. Gröp ur kiwifrukterna och mixa dem. Blanda med sockerlagen och tillsätt sojayoghurt. Kör i glassmaskin i ca 25 minuter eller tills det fått fin sorbet-konsistens. Har du ingen glassmaskin att tillgå så funkar det fint ändå även om det blir lite extrajobb plus tar längre tid. Frys då istället in kiwismeten i en skål ett par timmar tills den är halvfrusen. Kör sorbeten med elvisp och frys in igen. Upprepa proceduren en eller två gånger. Låt sorbeten stå i frysen över natten. Cirka en timme innan servering kan man skopa upp den i kulor på ett fat och ställa in i frysen för att få extra fast och fint resultat. Servera kiwisorbeten som den är eller med riktigt mörk chokladsås. Magnifikt gott!
4 kommentarer:
Svårt att hålla hakan torr i detta nu!
Vattnar sig både i ögonen och i flabben!
finns det någonting man kan använda istället för rosenvatten?
jag vet inte ens vad det är för någonting!
Anonym 2: Rosenvatten är precis vad det låter som: rosor som dragit i vatten. Du hittar det på välsorterade matbutiker. På Willys till exempel finns det.
Skicka en kommentar