
1 aubergine, ca 300 gram
ca 1 dl rapsolja
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
1 burk körsbärstomater
1 dl vatten
2 soltorkade tomater
1 msk tomatpuré
1 tsk råsocker
1 msk smakrik kallpressad olivolja
½ kruka basilika
salt + nymalen svartpeppar
Tofu-ricotta:
150 gram fast tofu
1 msk olivolja
2 tsk pressad citron
1 liten vitlöksklyfta
½ tsk salt
1 krm citronpeppar
2 tsk hackad basilika
2 msk b-jästflingor
Börja med att skölja och skiva auberginen tunt. Lägg skivorna på en bricka/plåt/skärbräda och strö på salt. Lägg dem i press under något tungt i 30-60 minuter. Under tiden fixar du tofuricottan och tomatsåsen. Börja med ricottan. Torka av tofun väl med hushållspapper. Smula ner den fint i en bunke. Ta fram en liten skål och blanda olja, citronsaft, salt, citronpeppar och bjäst. Pressa i vitlöksklyftan, ha ner basilikan och rör runt ordentligt. Häll över tofun och bearbeta med händerna i några minuter tills tofun fått fin "ricotta-touch" och går att rulla till en boll som sitter ihop. Ställ undan i kylen. Hacka gul lök och soltorkade tomater. Hetta upp lite olja i en panna och tillsätt tomatpurén och bryn den en stund. Ha ner lök och soltorkade tomater och låt mjukna. Pressa i vitlök. Ha ner körsbärstomaterna och låt allt puttra ihop. Smaksätt med god olivolja, råsocker, salt och svartpeppar. Tillsätt lite vatten och låt puttra på låg värme i ca 30 minuter. Sätt på pastavatten och släng i penne och gott om salt när vattnet kokar. Torka av aubergineskivorna med hushållspapper och hetta upp rikligt med olja i en panna med höga kanter. Stek skivorna gyllenbruna på båda sidor, cirka 10 minuter. Låt dem rinna av på lite papper och lägg därefter ner dem i tomatsåsen, dela eventuellet stora skivor i halvmånar först. Hacka basilikan och vänd ner även den. Häll av pastan. Blanda ner pastan i tomatsåsen och smula i ricottan. Blanda väl och servera Pasta alla Norman rykande het. Dekorera eventuellt med basilikablad och stekta aubergineskivor.
1 kommentar:
jag blir så inspirerad av den här sidan att jag blir hungrig varenda gång jag tänker på den! fantastiskt!
Skicka en kommentar