söndag, mars 15

Spaghetti med pistage- och kronärtskockspesto

En riktigt god och fräsch pesto med kronärtskocka och pistagenötter svänger du ihop på några minuter. Dessutom är den en sprängnyttig liten hälsokick. Kronärtskockan är rik på mineraler och b-vitaminer. Vitlöken talar för sig själv. Pistagenötterna och raps- och linoljan innehåller Omega 3-fettsyror. Persiljan gör peston järnrik. Och C-vitaminen från citronen gör dessutom att kroppen lättare tar upp järnet. Servera med ångande het fullkornspasta. En fantastisk dunderkur för två!

100-150 gram fullkornsspaghetti
1 burk kronärtskocksbottnar

¾ dl pistagenötter
¾ dl hackad persilja
3-4 vitlöksklyftor
1-2 msk pressad citron

1 msk vatten
1 ½ msk raps- och linolja med citronsmak
1 krm råsocker
salt och svartpeppar


Sätt på pastavatten. När det kokar så salta rikligt och lägg i spaghettin. Dela kronärtskocksbottnarna i mindre bitar och mixa dem tillsammans med vitlök. Tillsätt olja, citronsaft och vatten. Häll i pistagenötterna och mixa hyfsat slätt. Smaka av med råsocker, salt och rejält med nymalen svartpeppar.

1 kommentar:

Anonym sa...

Åh fy helvete vad gott det verkar. Nästa inköp i min köksutrustning måste fan bli en mixer.