En riktigt god och fräsch pesto med kronärtskocka och pistagenötter svänger du ihop på några minuter. Dessutom är den en sprängnyttig liten hälsokick. Kronärtskockan är rik på mineraler och b-vitaminer. Vitlöken talar för sig själv. Pistagenötterna och raps- och linoljan innehåller Omega 3-fettsyror. Persiljan gör peston järnrik. Och C-vitaminen från citronen gör dessutom att kroppen lättare tar upp järnet. Servera med ångande het fullkornspasta. En fantastisk dunderkur för två!
100-150 gram fullkornsspaghetti
1 burk kronärtskocksbottnar
¾ dl pistagenötter
¾ dl hackad persilja
3-4 vitlöksklyftor
1-2 msk pressad citron
1 msk vatten
1 ½ msk raps- och linolja med citronsmak
1 krm råsocker
salt och svartpeppar
Sätt på pastavatten. När det kokar så salta rikligt och lägg i spaghettin. Dela kronärtskocksbottnarna i mindre bitar och mixa dem tillsammans med vitlök. Tillsätt olja, citronsaft och vatten. Häll i pistagenötterna och mixa hyfsat slätt. Smaka av med råsocker, salt och rejält med nymalen svartpeppar.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Åh fy helvete vad gott det verkar. Nästa inköp i min köksutrustning måste fan bli en mixer.
Skicka en kommentar