lördag, april 4

Citruslemonad med mynta

Äntligen är våren här! Blå himmel, solsken, vindstilla och 15-16 härliga plusgrader har det varit idag. Och vad smakar bättre i sådant väder än en läskande lemonad sprängfull med c-vitamin? Med rejält med finhackad mynta får lemonaden en skön nordafrikansk prägel. Så gott! Receptet ger ungefär en liter lemonad.


3 apelsiner
2 citroner
½ dl finhackad mynta (ca 30-40 blad)
3 msk råsocker
ca 6 dl mineralvatten

Lägg mineralvattnet på kylning. Hacka myntan fint och lägg den i en tillbringare som rymmer en liter. Häll i råsockret. Pressa därefter apelsinerna och citronerna och häll saften över myntan och sockret. Blanda väl och se upp för kärnor. Ställ i kylen ca en halv till en timme. När det är dags att avnjuta lemonaden fylls tillbringaren upp med mineralvatten.

Inga kommentarer: